Studenti završnih godina realizovali posjetu kontejnerskom brodu, MSC

23.11.2017   Željko Pekić   671 pregleda

Studenti završnih godina studijskih programa Nautika, Brodomašinstvo i Pomorske nauke realizovali su posjetu kontejnerskom brodu „E.R. Welington“ u Luci Bar, na početku uspostavljanja saradnje sa agencijom „MSC MONTENEGRO“, kancelarija u Baru

Studenti su ovom prilikom posjetili službu palube i mašine.

Studenti su sa posebnim zanimanjem obišli komandni most kojom prilkom im je vodič bio drugi oficir palube na brodu, a kratko predavanje čuli su od oficira straže. Takođe, prezentovan im je „free fall“ čamac za spašavanje. Dobili su dosta informacija o ukracaju i iskrcaju kontejnera.

Službu mašine obišli su uz pomoć upravitelja, kojom prilikom su obišli  strojarnicu, kabinet upravitelja, kotlarnicu i prostoriju za nadgledanje brodskog mašinskog kompleksa.

Zaposleni na brodu su studente primili vrlo srdačno i pezentirali im dragocjena iskustva i informacije i to na engleskom jeziku.

Studenti su izrazili posebno zadovoljstvo ovom posjetom na koju su reagovali sa puno pozitivnih utisaka, sa željom  da se slične posjete organizuju u najskorijoj budućnosti.

Ovaj događaj predstavlja pozitivan rezultat intenzivne aktivnosti Uprave Pomorskog fakulteta Kotor u cilju afirmisanja stručne prakse kao neophodnog  oblika studiranja, čiji efekti su veoma značajni prilikom zaposlenja budućih pomoraca.

Planirana je i organizacija posjete studenata studijskog programa Menadžment u pomorstvu koji bi trebali obići kancelarije navedene agencije i na licu mjesta, kroz praktični pristup upoznati se sa principima poslovanja u pomorstvu.

Poslednji članci

16.12.2017  407

Održana praktična nastava iz predmeta Tehnologija jahti i marina u marini Porto Montenegro u Tivtu


15.12.2017  264

Održana radionička praksa na strugu i korišćenje/izbor noževa za obradu


13.12.2017  117

Održane praktične vježbe u Laboratoriji za elektrotehniku na Pomorskoj elektrotehnici


11.12.2017  191

Gostujuće predavanje na Pomorskom fakultetu Kotor 'Praktični primjeri života i rada na brodu'


06.12.2017  284

Održano gostujuće predavanje kolega Danila Dragovića i Nebojše Krivokapića


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima