Održana praktična nastava iz predmeta Tehnologija jahti i marina u marini Porto Montenegro u Tivtu

16.12.2017   Željko Pekić   408 pregleda

 

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor, sa studijskog programa Nautika su u petak, 15. decembra 2017. godine na poziv menadžera marine Porto Montenegro u Tivtu, g-dina Roddy Blair-a realizovali praktičnu nastavu iz predmeta Tehnologija jahti i marina uz prisustvo predmetnog nastavnika prof. dr Srećka Favra i saradnika u nastavi MSc Maje Škurić.

Ovom prilikom je menadžer marine g-din Roddy Blair upoznao studente sa samim konceptom razvoja marine u proteklih deset godina, kao i mogućnostima povećanja kapaciteta pružanja operativnih usluga u marini. Isto tako, istakao je da marina Porto Montenegro prati savremene trendove pružanja različitih servisa koji su prisutni u Evropi i svijetu i po čemu je postala prepoznatljiva na ovoj obali Jadrana. Studenti su imali priliku da čuju više o agencijskim poslovima u marini, procedurama obavljanja rezervacije veza, prihvata i otpreme plovila i reagovanja u rizičnim situacijama na brodu i u vodi.

Zajedno sa menadžerom marine, studenti su obišli i Nautički muzej, kao i dizel-električnu podmornicu P-821 Heroj nekadašnje Jugoslovenske ratne mornarice.

Pomorski fakultet Kotor se najljepše zahvaljuje domaćinu na srdačnoj dobrodošlici i mogućnosti da studenti saznaju nešto više o operativnim o ostalim sadržajima koje nudi marina Porto Montenegro u Tivtu.

Poslednji članci

15.12.2017  265

Održana radionička praksa na strugu i korišćenje/izbor noževa za obradu


13.12.2017  118

Održane praktične vježbe u Laboratoriji za elektrotehniku na Pomorskoj elektrotehnici


11.12.2017  192

Gostujuće predavanje na Pomorskom fakultetu Kotor 'Praktični primjeri života i rada na brodu'


06.12.2017  284

Održano gostujuće predavanje kolega Danila Dragovića i Nebojše Krivokapića


05.12.2017  215

Izvještaj sa prvog predavanja iz 'Radioničke prakse I', grupa 3


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima